Mustesuihkutulostimet säästävät energiaa, ne ovat nopeita ja tekevät hyvää jälkeä.

Perinteisesti toimistoissa on käytetty lasertekniikkaa hyödyntäviä tulostimia ja mustesuihkutulostin on ollut kotitulostimena tai graafisen alan erikoistulostin. Mustesuihkutulostimella saa hyvää, tarkkaa ja laadukasta jälkeä.

– Uudet kirjoituspää- ja mustesuihkuteknologiat nostavat mustesuihkutulostimet toimistokäytössä lasertulostimien rinnalle - ellei jopa ohi, kertoo Epsonin Suomen maajohtaja Jorma Lempinen.

Mustesuihkutulostin tuottaa jopa 99 prosenttia vähemmän jätettä ja käyttää jopa 96 prosenttia vähemmän energiaa kuin lasertulostin.

Lasertulostinteknologia perustuu komponenttien lämmittämiseen korkeisiin lämpötiloihin ja tämä kuluttaa hurjasti energiaa. Mustesuihkutulostin ei vaadi lämmittämistä, eikä jätettä synny juurikaan. Myös käyttäjäystävällisyys kasvaa, kun vaihdettavat osat vähenevät ja tulostusnopeus lisääntyy.

Jos Suomen kaikkien toimistojen lasertulostimet vaihdettaisiin mustesuihkutulostimiin, saataisiin noin 3 000 000 euron säästö energiankulutuksessa. Mustesuihkutulostin on yksinkertaisempi ja vaihdettavia osia on vähemmän. Lasertulostimessa täytyy vaihtaa esimerkiksi värikasetteja, kuvarumpuja ja fuusereita.

– Näistä voi tulla jopa pakettiautollinen jätettä vuodessa. Mustesuihkutulostimessa on suuret värisäiliöt, jotka kestävät keskimäärin kolme vuotta toimistokäytössä ja menevät jätteeksi päätyessään hyvin pieneen tilaan, Lempinen opastaa.

Lempisen mukaan mustesuihkutulostimiin vaihtaneet asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.

– Asiakkaat, jotka ovat ryhtyneet käyttämään mustesuihkutulostinta, ovat hankkineet useampia laitteita, Lempinen kertoo.

IDC:n tekemän ennusteen mukaan ensi vuonna jopa kolmannes toimistokäyttöön myytävistä tulostimista on mustesuihkutulostimia. Niiden myynti toimistoihin on jo useamman vuoden kasvanut noin 15 prosenttia vuodessa.

Data Group 25.05.2019