Päivitä tietokoneiden ja mobiililaitteiden sovellukset ajoissa! 

Viestintäviraston ja merkittävien tietoturvatoimijoiden tilastot kertovat, että tietoturvaympäristö on muuttunut haasteellisemmaksi. Kaikkien laitteiden käyttöjärjestelmistä ja sovelluksista paljastuu jatkuvasti tietoturva-aukkoja, joita rikolliset käyttävät hyödykseen. Lue lisää: Viestintävirasto, Tietoturva nyt!

Säännöllisillä käyttöjärjestelmän ja sovellusten tietoturvapäivityksillä pystytään suojautumaan valtaosalta hyökkäyksistä. Kun käytössä on lisäksi päivitetty tietoturvaratkaisu, vähenee tietoturvaongelmien todennäköisyys huomattavasti.  

Haasteeksi on muodostunut käyttäjien vaillinainen mielenkiinto päivityksien asentamiseen.  

Kännykässä tietoturvapäivitykset toimivat melko hyvin automaattisesti, mutta se vaatii että käyttäjä asettaa automaattiset päivitykset päälle. Varsinkin jos yrityksellä on monia työntekijöitä, tietoturvasta vastaavan tahon olisi hyvä varmistua, että kaikissa yrityksen laitteissa on päivitykset tehty.  

Tietokoneen tietoturva vaatii käyttäjältä enemmän aktiivisuutta.  

Mobiililaitteiden tapaan myös tietokoneessa on mahdollisuus laittaa käyttöjärjestelmä päivittymään automaattisesti, samoin selaimet. Ongelmana on, että uudet tietoturvauhat ovat nykyään entistä enemmän sovellusohjelmissa käyttöjärjestelmien sijaan, ja näin ollen myös sovellusohjelmat täytyisi muistaa päivittää. Koska kaikki sovellukset eivät osaa tehdä päivitystä automaattisesti, käyttäjän olisi muistettava säännöllisin väliajoin tarkastaa, mikä päivitysten tila on. Päivityksen onnistumisen voi taata sillä, että laitteen kiintolevyllä on reilusti tilaa uudelle päivitykselle, eikä päivitys keskeydy esimerkiksi akun tyhjenemisen tai verkkoyhteyden katkeamisen vuoksi. 

Automatisointi auttaa

Paras tilanne on, jos käyttöjärjestelmät ja sovellukset asetetaan päivittymään automaattisesti, ja niiden päivittymistä ja tilaa pystytään seuraamaan yhdestä paikasta keskitetysti. Tämä auttaa tunnistamaan ja korjaamaan kriittiset haavoittuvuudet ajoissa. Silloin voidaan myös todistaa, että voitava tietoturvan eteen on tehty. 

5 askelta parempaan tietoturvaan

Oppaassamme käydään läpi selkeät askeleet parempaan tietoturvaan. 

Lataa maksuton tietoturvaoppaamme tästä.

Data Group 13.06.2018