Taxi Uusimaa-Nyland Oy Ab on Hangon, Tammisaaren, Karjaan, Porvoon ja Loviisan asemapaikoilla toimivien taksinvälitysyhtiöiden yhdessä omistama yritys. Uusi, alueiden yhteinen yhtiö aloitti toimintansa 1.10.2016. 

Autoihin ei tarvinnut tehdä kalliita laiteasennuksia

Taksikeskus muutti yhdistymisen myötä Porvoossa isompiin tiloihin. Tiloihin asennettiin uusi Fujitsun PRIMERGY-palvelin, jolla sijaitsee taksien tilauksia ohjaava ohjelmisto. Ohjelmiston on kehittänyt Data Group Pietarsaari, Creative PC Systems. Itse tilausjärjestelmä oli entuudestaan asiakkaalle tuttu ja hyväksi havaittu, sillä se on ollut Taxi Porvoon käytössä jo useita vuosia. ”Halusimme tämän järjestelmän myös uuden yhtiön käyttöön edullisuuden, helppouden ja Kela-yhteensopivuuden vuoksi. Järjestelmässä on valmis rajapinta Kelan suoratilauksiin. Autoihin ei myöskään tarvitse tehdä kalliita laiteasennuksia, tarvitaan vain Android-päätelaite. Se voi olla puhelin tai tabletti,” kertoo tekniikasta vastaava Lars Salomaa, Taxi Uusimaa-Nyland Oy Ab. 

Palvelimen vaihdos tehtiin vain 2,5 tunnissa

Palvelimen toimintavarmuuden merkitys liiketoiminnassa on suuri, sillä tilausjärjestelmän tulee olla keskuksen ja kuljettajien käytössä 24/7. Projektin suunnitteluvaiheessa mietittiin tarkasti paras vaihtohetki ja samalla pyrittiin minimoimaan katkosaika. Vaihto tehtiin lopulta lokakuun alussa vain 2,5 tunnissa. DG Creative PC Systems esiasensi palvelimen Pietarsaaressa, minkä jälkeen paikallinen Data Group Porvoo vei palvelimen asiakkaalle ja suoritti ns. fyysisen asennuksen. Porvoon liike myös toimitti ja asensi taksikeskukseen uudet Fujitsu ESPRIMO -työasemat näyttöineen. 

Lars Salomaa kiteyttää laitehankinnan taustoja: ”Valintapäätökseemme vaikutti laadun lisäksi Porvoon liikkeen Fujitsu-huoltovaltuutus. Tiedämme, että mahdollisissa vikatilanteissa saamme varaosat nopeasti. Lisäksi palvelinta ylläpidetään ja valvotaan Pietarsaaren liikkeestä etäyhteydellä. Toimintavarmuus on pyritty maksimoimaan. Meillä oli jo aikaisemmin Taxi Porvoon keskuksessa Fujitsun työasemat, jotka olivat käytännössä päällä yötä päivää neljän vuoden ajan. Ja niissä ei ollut yhtään vikaa. Itse asiassa ne ovat vieläkin meillä ”uusiokäytössä”.

Kahden Data Group -liikkeen saumatonta yhteistyötä

Data Groupilla on valtakunnallinen palveluverkosto, yhteensä 58 liikettä. Liikkeet tekevät jatkuvasti yhteistyötä keskenään, jotta voivat palvella asiakkaitaan parhaalla mahdollisella osaamisella nopeasti ja joustavasti. Asiakkaille parhaita ratkaisuja mietitään yhdessä ja laitteiden valmistajien tietotaitoa hyödynnetään aina tarvittaessa, esimerkiksi optimaalisten serverikokoonpanojen suunnittelussa.

Tekniikkavastaava Lars Salomaa on tyytyväinen asiakas: ”Projekti sujui täysin hyvien ennakkosuunnitelmien mukaisesti. Kummallakin liikkeellä oli oma, tarkoin suunniteltu roolinsa hankkeessa. Rautainen ammattitaito, ystävällinen palveluasenne ja yhteinen suunnittelu takasivat onnistuneen lopputuloksen. Tämä projekti meni aivan nappiin!”

 

Fujitsu 21.11.2016